Visie

In 2014 is het initiatief geboren om te midden van al het moois dat Noord- Beveland te bieden heeft het Eindeloos Eiland (EEF) te organiseren. Een driedaags cultureel feest voor iedereen die het eiland nog intenser, avontuurlijker en gevarieerder wil beleven. Een feest om elkaar te ontmoeten en kansen te grijpen om het land, de zee en de mensen te doorgronden. Een festival in een natuurgebied als blauwdruk van een provincie die is opgebouwd uit verschillende eilanden, allemaal met hun eigen DNA en cultuur en toch die typisch Zeeuwse eenheid. Op die manier is EEF een archipel van met elkaar verbonden eilandjes waar uiteenlopende vormen van kunst en cultuur zijn te ontdekken.

In Iedere editie willen we een verdieping van de voorgaande editie. Steeds een eigen plek in de beleving van kunst  & cultuur & natuur innemen die uniek is in Zeeland.

  • EEF is verrassing, ontdekken, verwondering, kwaliteit en diversiteit in het aanbod van artiesten, acts, maar ook in de terreininrichting en sfeer. Dat laatste heeft betrekking op het samengaan van een natuurlijke c.q. landschappelijke omgeving, de inrichting daarvan en kunst & cultuur. De ontmoeting met kunst, met artiesten en andere bezoekers. En de talentontwikkeling, een podium voor beginnende artiesten
  • EEF profileert zich als een kunst & cultuur festival waarbij de afstand tussen publiek en artiesten/shows/optredens erg klein en intiem blijft. EEF is een driedaags festival waarbij we bezoekers verleiden kennis te nemen van vaak onbekende en nieuwe kunstuitingen.
  • EEF wordt steeds meer een provinciaal festival. Het brede aanbod is uniek in Zeeland.
  • We streven naar een balans in de programmering tussen de diverse kunstdisciplines die op het festival aan bod komen. De programmering per discipline is geen doel op zich. Dat is wel het stimuleren van publiek om ook kunstuitingen te beleven die als ‘onbekend terrein’ gelden. Daarvoor is een afgewogen programma per onderdeel noodzakelijk. Herkenbaar naast verrassend of nieuw en experimenteel.
  • EEF vindt plaats in een natuurlijke omgeving op het platteland. Het terrein van De Vliethoeve in Kortgene, Zeeland. EEF slaat een brug tussen diverse kunstuitingen, leeftijdsgroepen en culturele smaken en is uniek in Zeeland.
  • EEF is het jaar rond zichtbaar en actief. Dat bereiken we door samenwerking te zoeken met gelijkgestemde organisaties/instellingen die ook jaarrond werken.
  • Met talentontwikkeling en educatie gaan we voor eigen EEF producties in ons programma. We willen een broedplaats zijn in de aanloop naar het festival dat het podium is. 
  • EEF is de afgelopen jaren ook de thuisbasis geweest van KunstCrewxxl een project om Zeeuwse jonge talenten in diverse kunstdisciplines  samen aan een eigen productie te laten werken. Dit is reeds 3 jaar jaarlijks ondersteund door de provincie Zeeland.