Lieve (potentiele) vrijwilliger voor EEF,

Op deze pagina vind je de informatie voor 2024 voor onze vrijwilligers.

2024 brengt ons weer een mooie editie van EEF. De tijd gaat sneller dan je denkt, daarom beginnen we al bijtijds met de inventarisatie van vrijwilligers voor 2024. Want zonder enthousiaste vrijwilligers is EEF geen EEF! En omdat we jullie zo belangrijk vinden, hebben we al een aantal activiteiten gepland in aanloop naar 20-23 juni. Op die manier kunnen we jullie nog beter betrekken bij het festival.

Hieronder alvast een SAVE THE DATE-lijstje om in je agenda te noteren. Daarnaast een inventarisatieformulier dat je nu al kunt invulllen. Via een email aan vrijwilliger@eeffestival.nl kun je dat op ieder moment nog aanpassen en veranderen.

Agenda

 • Zaterdag 3 februari 2024 – 20.00 uur: Winter EEF in zaal Onder de Toren in Wissenkerke. Je kunt hier je T-shirt voor de editie 2024 al ophalen en we hebben samen een opwarmfeestje. Neem vooral je familie en vrienden mee of ze nu vrijwilliger willen worden of niet. We maken het in ieder geval gezellig samen met De Ledebirds en Eddy en The Ethiopians
 • Woensdag 27 maart 2024 – 17.00-20.00 uur: Paasborrel op het EEF terrein. We geven een update van de ontwikkelingen. Je kunt een rondleiding krijgen over het terrein en we willen je laten zien wat waar gaat komen.
 • Zaterdag 11 mei 2024 – 12.00 uur: Start van de Opbouw en Residentie periode met koffie en taart. In de weken voorafgaand aan het festival zal er een Residentie zijn waar workshops worden gegeven voor Nieuwkomers en jongeren onder andere op het gebied van koken, theater en circus. Meer informatie hierover volgt.
 • 11 mei – 15 juni (tot aan het festival) iedere zaterdag van 12.00-16.00 uur: klusmiddag voor de opbouw. We kiezen voor een vaste dag voor iedereen. Als er tussendoor nog dingen moeten gebeuren, wordt dat geregeld in een WhatsApp-groep. Op deze zaterdagen is er als afsluiting een openbare repetitie (klein optreden) en een happy hour
 • Donderdag 20 juni 2024-tijd? De Culturele Fair van Noord-Beveland op het EEF-terrein. Wij zijn de gastheren en vrouwen en voor ons begint het festival dan eigenlijk al
 • Geef via het inventarisatieformulier aan wat je wilt doen en wanneer je beschikbaar bent. Het kan heel goed zijn dat je agenda tegen die tijd nog verandert. Geen probleem, dat geef je gewoon via een email door aan vrijwilliger@eeffestival.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd één van de coördinatoren bellen.

Waar kun je als vrijwilliger op rekenen

Natuurlijk staat voorop dat je je taak leuk vindt en daar ook verantwoordelijkheid voor neemt. Voor ons is het belangrijk dat we op je kunnen rekenen en dat je op de hoogte bent van de gemaakte afspraken. En daar moet wat ons betreft vanuit EEF zeker wat tegenoverstaan.

Als vrijwilliger krijg je de volgende faciliteiten:

 • Als je meer dan 3 keer een zaterdag hebt meegewerkt aan de opbouw, dan krijg je alle dagen van het festival gratis toegang en gratis parkeren (parkeertickets krijg je vooraf via de mail, een vrijwilligersbandje krijg je bij de info-balie waar je je moet melden (bij de kassa)
 • Als je op het festival werkt dan krijg je die hele dag gratis toegang tot het festival
 • Diensten tijdens het festival duren 2 uur zodat je altijd gelegenheid hebt om ook festivaloptredens te bezoeken. Je mag ook kiezen voor meerdere diensten op een dag. Opeenvolgend of met een pauze ertussen.
 • Vrijwilligers hebben op de dag van hun dienst toegang tot de backststage ruimte voor een (niet-alcholische) drankje. Afhankelijk van de dienst wordt er gezorgd voor een lunch- of dinerpakket
 • Je krijgt van ons een gratis T-shirt en een vrijwilligersbutton, zodat je goed herkenbaar bent. Het is fijn als je het T-shirt en de button tijdens het festival draagt.
 • Voor ieder gewerkt uur als vrijwilliger krijg je van ons een muntje (achteraf via de info balie)

Communicatie voor en tijdens het Festival

We hebben van verschillende kanten gehoord dat de communicatie niet altijd naar wens verliep. Dat willen we dit jaar beter doen, zowel in aanloop naar als tijdens het festival. Op de (vernieuwde) website is een aparte pagina ‘Vrijwilligers’. Daar vind je de voor jou belangrijke informatie en je kunt er berichtjes achterlaten. Natuurlijk kun je ook mailen naar vrijwilliger@eeffestival.nl. Je ontvangt bovendien regelmatig een vrijwilligersnieuwsbrief. Die vind je vervolgens ookterug op de vrijwilligerspagina op de website. Communicatie tijdens het festival verloopt via WhatsApp-groepen en via de infobalie. Op het terrein zijn bij de podia mensen met oortjes voor spoedgevallen. We bellen elkaar zo min mogelijk, want dat verstopt de communicatie in noodgevallen

Klik hier om je te op te geven en aan te geven wat je het liefst wilt doen