Streetacts

Doelgroep

Nieuwkomers (bewoners van AZC’s in de regio’s), die interesse hebben in fysiek theater en urban dance

Wat gaan we doen?

Er zijn veel verborgen talenten onder Nieuwkomers die in de AZC’s in Nederland verblijven en deze nodigen wij uit om deel te nemen. In onze proef is gebleken dat dit een methode is om aan te sluiten bij hun talenten, deze bloot te leggen en te ontwikkelen.

Professionele docenten doen mee zowel in de training als de uitvoering. Wij gaan uit van één professionele artiest op drie Nieuwkomers. Wij beschikken over vier professionele artiesten, wat de groepsgrootte bepaalt op 12 deelnemers. We beginnen met 20 deelnemers en op basis van talent en ontwikkeling zal een aantal deelnemers afvallen. De deelnemers die niet verder gaan in dit project zullen een rol spelen in het koken, de hospitality, de productie en de techniek van het festival en de EEF MAAKT-periode.

Het podium

Als podium voor deze straatperformances willen we in juni 2024 pop-up podia bezoeken op verschillende plaatsen. Dit kunnen zijn: scholen, AZC’s maar ook markten, andere festivals of manifestaties. Begin juni wordt dit een korte tour. Daarna zijn er optredens op het EEF-festival en op aanvraag gedurende de zomer tijdens het festivalseizoen op de podia/ festivals/evenementen waar dat maar mogelijk is.

De doelstelling is jongeren en andere nieuwkomers te enthousiasmeren voor deelname in vervolgtrajecten.

Dit project wordt ondersteund door Impuls Jongeren Cultuur