Jeugd Theater Productie “Thuis”

Doelgroep

Zeeuwse jongeren van 15-27 jaar en Nieuwkomers AZC’s

Wat gaan we doen?

Marcos Valster da costa Ferreira is een jonge theatermaker, bekend van de voorstelling “Grijs Gebied” die hij op het Festival zal presenteren.

Tijdens de EEF-MAAKT periode gaat Marcos een jeugdtheatervoorstelling maken met een gemengde groep: jongeren uit Zeeland en Nieuwkomers van het AZC. Zij presenteren zich op het EEF-festival met de voorstelling ‘’Thuis (werktitel)’’.

Aan de hand van fysieke scenes en spoken word, stellen de jonge performers zichzelf en het publiek de volgende vragen: Kun je je thuis voelen als je ver van huis bent? Kun je ervoor zorgen dat iemand anders zich thuis voelt? En hoe doe je dat dan?

Je ziet jongeren die elkaar ontmoeten. Elkaar vreemd vinden. In eerste instantie niks met elkaar gemeen lijken te hebben en niks van elkaar hoeven. Uiteindelijk blijkt dat ze meer op elkaar lijken dan ze zelf dachten.

Data

De weg ernaar toe zijn zes intensieve repetitiedagen op de EEF MAAKT waarbij  de groep jongeren begeleid wordt naar hun eigen resultaat. Welke dagen dat precies zijn wordt nog bekend gemaakt