MASSADA

Massada komt naar EEF 24! Door de spectaculaire optredens op onder andere Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (o.a. Jakarta International Java Jazz festival) maakte de band zijn live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld.

Massada is een Nederlands-Molukse band uit Huizen opgericht door zanger/percussionist Johnny Manuhutu. De band scoorde in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw hits als Latin Dance, Arumbai en Sajang É.

Massada speelt uitsluitend eigen composities. Bij de uitreiking van de Conamus Zilveren Harp – een belangrijke en zeer prestigieuze onderscheiding in Nederland voor jonge scheppende muzikanten – schrijft de jury in haar rapport:

Wat zij brengen is geen kopie van buitenlandse voorgangers maar de muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament.
Kwaliteit staat voorop.

jury rapport Conamus Zilveren Harp

Samenstelling

Johnny Manuhutu – (leadvocals/percussions)
Rudy de Queljoe – guitar
Julian Souisa – guitar
James Sabandar – bass
Alvin Manuhuwa – drums
Jopie Manuhutu – (timbales/percussions)
Freddy Anindjola -(keyboards/synthesizer)
Daniël Bloem-Beretty – (conga’s/percussions)
Nippy Noya – (conga’s/percussions)


Tijd en plaats

editie 2024; zaterdag 22 juni


Reacties

Eén reactie op “MASSADA”

  1. […] Massada […]