FANFA KIDS

De Fanfakids zijn een bonte mix jonge kinderen en tieners  die samen een jongerenpercussiegroep vormen. Ze spelen een mengeling van grootstedelijke muziekgenres waarmee ze in Laag-Molenbeek, de Marollen en andere Brusselse volkswijken zijn opgegroeid.

Professionele muzikanten van productiehuis MetX brengen hen ritmes en andere muzikale invloeden uit Afrika, Zuid-Amerika en Europa bij. Op hun beurt leren de Fanfakids andere kinderen trommelen tijdens ateliers in jeugdhuizen, scholen en andere partnerorganisaties. Sommige jongeren creëren ook zelf hun eigen ritmes tijdens jamsessies.

Na meer dan 20 jaar oogt hun palmares in binnen- en buitenland behoorlijk indrukwekkend: optredens in Nederland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Marokko, Ghana, Togo en Benin plus uitwisselingen met verschillende drum- en dansgroepen uit Afrika (Guinee, Ghana) en Europa (Praag, Rotterdam).

Hun glimlach en energie werkt telkens ontwapenend, noem hen gerust internationale ambassadeurs van de Brusselse ketjes!


Tijd en plaats

editie 2024; zondag 23 juni


Reacties

2 reacties op “FANFA KIDS”

  1. […] Fanfakids […]

    1. Rob Bakker avatar
      Rob Bakker

      hoi Adrie, Dat lijkt me de bedoeling. Maar dan als blokje op de homepage, naast de andere dagen?