WIM STEENBAKKER

Geen dag gaat voorbij zonder muziek, en die muziek wil Wim het liefste aan iedereen laten horen. Of het nou is tijdens een feest of juist bij een verdrietig moment in het leven, hij weet altijd de juiste snaar te raken met zijn gitaarspel in combinatie met zijn warme stem.

In 2022 behaalde hij zijn Master of Music op het conservatorium te Rotterdam (Codarts). Voor zijn onderzoek naar muziek en autisme ontving hij een nominatie voor de OnderwijsTopTalentPrijs en kreeg hij een Award voor zijn onderzoek naar het dirigeren van (ouderen)koren in tijden van covid-19. In Zeeland is Wim Steenbakker zeker geen onbekende meer, maar ook daarbuiten heeft hij al verschillende optredens op zijn naam staan. Zowel in Nederland als in België. Tijdens deze optredens begeleidt hij zichzelf op gitaar. De optredens kenmerken zich door een afwisseling van covers van evergreens en hedendaagse songs in verschillende talen. Hij is erg gecharmeerd van de Franse taal. In 2018 won hij op het internationaal Concours de la Chanson in Den Haag de prestigieuze Liesbeth-List prijs.

Tijd en plaats

editie 2023; zondag 25 juni