GROTE GEELSTAART

Eind vorig jaar maakten we in rockpodium De Piek in Vlissingen al kennis met een nieuwe openbaring aan het Zeeuwse pop– en rockfront. Grote Geelstaart, met 2 drummers een zanger-gitarist, toetsenist en een bassist op een podium waar de energie en ambities van af knalden. De 25 minuten podiumtijd die ze kregen vlogen als een hurricane voorbij en ademhalen deden we pas daarna weer. Gedrenkt in post-punk, dancefeest gekte en abnormale psychedelische intervallen was er niets te merken van een debuut op een Zeeuws rockpodium. Daarna herhaalden ze die verwarrende beleving overal waar ze kwamen. De bekroning daarvan ontvingen ze dit jaar begin juni door het winnen van de SPECTRA Bandcontest tijdens het Klomppop festival. Dat ze kort daarvoor in no-time een klein maar druk bezocht eigen festival met bevriende jonge bands organiseerden, bewijst dat het om een talentvolle, vernieuwende rockband gaat met ambities om er alles uit halen wat er aan talent inzit. En dat belooft dan weer veel voor de toekomst. Dat Festival kreeg de titel Verse Visrock. Vreemd? Ook die naam Grote Geelstaart? Nou ja, één van de bandleden heeft iets met vis. En de naam van band ontdekte hij op een afbeelding met een vis. En dat vers dan?  … luister maar, verser kan bijna niet. 

Tijd en plaats

editie 2023; zaterdag 24 juni

Website