CRITTER

Critter verraste al eerder in 2021 bij EEF met een uitgebalanceerde mix van alternatieve rock, folk en indie. Ook zijn samenwerking met singer-songwriter Rosann klonk als een ontdekking. Critter (artiesten naam van Niels Geense) begon zijn eigenzinnige rockproject  in 2019. Al snel verscheen een concept EP ’Soul Lullaby’, gevolgd door de tweede EP ’Shards’ in 2021. Daarmee gaf hij een visitekaartje af als zanger, gitarist, songwriter die zware en donkere rock verlicht met invloeden uit folk en melodieuze indie pop. Het geluid sluit aan bij teksten over verlies, angst, de betekenis van het leven, en het ontdekken van dankbaarheid en wilskracht als een overlevingsstrategie. Hij roept vragen op die we vaak uit de weg gaan. Critter kan indringend laten horen waar het leven kan schuren. Verwarring hier en daar met een zonnetje dat achter de donkere wolken tevoorschijn durft te komen.  

Tijd en plaats

editie 2023; zaterdag 24 juni

Website