LEDEBIRDS

Mattias Laga is een muzikant met een bijzondere voorliefde voor verschillende muziekstijlen. Daarnaast is hij de trekker van een sociaal artistiek project over het beleven, maken en organiseren van muziek in Gent, in de wijk Ledeberg. Dat gebeurt door een grote groep bewoners bijeen te verzamelen die via muziek elkaars muziekculturen leren kennen. Uit de naam Ledeberg is zo het orkest ‘De Ledebirds’ ontstaan. Mattias: ,,Zo speelden we al repertoire uit het verre oosten, Anatolië, de Balkan, Oost-Europa, wat ook lokale folk. We werken samen met zangers en zangeressen met roots uit  onder andere Turkije, Slowakije, Bulgarije, Macedonië, Palestina, Iran, Irak en Tunesië.’’

Het optreden van de Ledebirds maakt deel uit van een reeks van vier. Daarin is het orkest versterkt met een aantal muzikanten uit de kring van Nieuwe Zeeuwen, afkomstig uit landen als Syrië, Eritrea en  Oekraïne. Ook drie leden van het voormalig ‘Beukorkest’ sluiten aan. Net als Ledebirds is ook dat orkest samengesteld uit muzikanten met verschillende achtergronden die voor korte periode samenspelen.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Tijd en plaats

Speciaal op Winter EEF, -3 februari 2024 20:00 uur – Wissenkerke Onder de Toren.

Website

Impressie van het optreden van de Ledebirds op EEF, 25 juni 2023.