skip to Main Content

Wendy McNeill

ZA 24.06

Eerst was er de beweging: een studie aan de dansacademie. Het bleek niet genoeg voor de Zweeds-Canadese kunstenaar Wendy McNeill. Ze zocht woorden als een uitweg voor de onnavolgbare bewegingen in haar hoofd. De woorden die gedachten vangen kwamen vanzelf, maar ze verlangden een melodie. Gitaar en accordeon kwamen in beeld. Daarmee was een singer-songwriter geboren die woorden kon laten dansen in wisselende tempo’s en met een lappendeken aan fantasierijke gedachten. De Zweedse zangeres Ane Brun ontdekte die creatieve kracht van Wendy McNeill en er ontstond in 2005 samenwerking bij het maken van een album met duetten. Een mooie opening naar een groter publiek. Geen hits of pakkend radiorepertoire, maar o zo herkenbaar aan folk, pop en roots gerelateerde melodieën en het bezingen van de alledaagse onrechtvaardigheden en tegenslagen. 

Wendy McNeill slaagt er op poëtische manier in om woorden en klanken te leggen op de wereld om ons heen. Ze weet die persoonlijke verhalen te mixen met mythes en legendes. Muzikaal heeft ze een kenmerkend geluid dat centraal staat in haar gitaar- en accordeonspel. 

Dit voorjaar verscheen haar nieuwe album ‘First There Were Feathers’. Eens in de zoveel tijd doet ze Nederland aan. Een kans om mee te gaan in haar bewegingen en verhalen tijdens het concert dat ze geeft op zaterdag 24 juni 2023 bij EEF.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zaterdag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top