skip to Main Content

Sunshine Cleaners

Vr 23.06

Zanger en gitarist Sjef Hermans uit Middelburg kun je een muzikale bruggenbouwer noemen. Al vanaf zijn prilste projecten zoals met de band Champagne Charlie en de nadruk op vooroorlogse Amerikaanse rootsmuziek hoor je zijn interpretatie naar het hier en nu. En toch weet Hermans steeds dicht bij de traditionele ‘americana’ sound te blijven. Inmiddels heeft hij na 35 succesvolle jaren een punt achter die band gezet. Maar Sjef zette zijn tocht door de americana en rootsgenres voort. Een traditioneel folk genre dat bekend staat als ‘murder ballad’ vormde de basis van een nieuwe band. De bandnaam komt van de film ‘Sunshine Cleaning’ uit 2008 over twee zussen die gespecialiseerd zijn in schoonmaken van moordplekken, een vieze klus, vaak op onheilsplekken. Het komt overeen met de teneur van de muziek waarbij de band de oude duistere traditionals opfrist en een nieuwe glans geeft.

Daarna gaat de band verder met eigen teksten van Sjef met een inhoud die dieper gaat. Een essentie naar boven haalt die samenhangt met hoe je in de wereld kan en wil staan. Teksten over mensen die in moeilijke tijden een baken zijn geweest voor hun lotgenoten. De albums ‘Silent Voices’, ‘Sad Songs For Us To Bear’ en het onlangs verschenen ‘Seven Acts of Mercy’ zijn ook buiten Zeeland opgevallen. Opnieuw weet Sjef Hermans een brug te slaan tussen muzikale volkse tradities en de verhalen over hoe belangrijk het is om rekening met elkaar te houden. Steeds is het de herkenbare americana sound waarop de teksten hun weg vinden. En dat draagt bij aan de essentie waardoor muziek een diepere betekenis krijgt. Sinds anderhalf jaar is het trio uitgebreid met Wissem Ziadi die met bijzondere vioolspel de muziek een extra Noordafrikaanse dimensie geeft.    

Sunshine Cleaners bestaat uit:
Jacqueline Heijmans – zang
Sjef Hermans – gitaar, banjo & zang
Geert de Heer – mandoline, gitaar & dobro
Wissem Ziadi – viool & Arabische ud

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zaterdag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top