skip to Main Content

Songs from the Heart & Hezekiah Procter

Zo 25.06

Thema Songs from the Heart op EEF: Doc Watson. Hij zou dit jaar zijn 100e verjaardag hebben gevierd.

Muziek kan ontroeren, geeft lucht, biedt houvast, verrijkt, opent ogen, biedt troost en is een uitlaatklep om te delen met anderen of zelfs een soundtrack die bij je eigen hartslag past. Muziek verbindt. Maar er is wel iets voor nodig om muziek betekenis in iemands leven te geven. Dat begint bij de makers/ uitvinders. Zij experimenteren met klanken en woorden, ritmes en melodieën net zolang tot er een nieuw geluid ontstaat dat iets hoorbaar en voelbaar maakt en dat de luisteraar verwondert, raakt of ontroert. Als het iets verklankt en verbeeldt dat boven het alledaagse uitstijgt en een collectief verlangen of herinneringen oproept is die missie geslaagd.

Sjef Hermans is de grondlegger van muziekavonden in het Middelburgse poppodium ‘De Spot’ waarbij een muzieksoort of een maker centraal staat. Hij beperkt zich vooral tot tradities en oorsprong van volksmuziek en folk en genres zoals blues, country, jugband, vaudeville, bluegrass of met songwriters die het bekend maakten of die er nieuwe dimensies aan toevoegden. Dan kom je aan legendarische namen als Woody Guthrie, Doc Watson, Bill Monroe, maar ook John Prine, Bob Dylan en Ry Cooder. Sjef benadert bevriende muzikanten en nodigt iedereen uit die een bijdrage kan leveren aan de keuze die hij voor een avond heeft gemaakt. En dan luisteren en genieten … nu voor het eerst ook op de zondagmiddag bij EEF. Muziek die uit het hart komt, en op zoek gaat naar een ander hart. Dat is ook verbinden.  

Er is in Zeeland hoogstwaarschijnlijk maar 1 persoon die de naam Li’l Andy  direct koppelt aan old time folk- en country muziek ….. dat is Sjef Hermans. De Zeeuwse muzikant die zelf aan bijna alle aan die term gerelateerde muziekgenres met veel succes heeft bijgedragen. Afgelopen vrijdag bij EEF nog met zijn band The Sunshine Cleaners. Meestal zijn het Amerikaanse musici die z’n muziekhart sneller doen slaan. Li’l Andy vormt met zijn Canadese afkomst wat dat betreft een uitzondering. Hij staat in dat land bekend als één van de beste oldtime folk en country muzikanten. En met die vermelding blies ook The New York Times de loftrompet over zijn meesterschap. Na vijf indrukwekkende albums begon Li’l Andy aan een nieuw project onder een nieuwe artiestennaam: ‘Hezekiah Procter’. De bijbehorende show en een 150 pagina’s dikke roman met een CD box waarop 29 door Li’l Andy geschreven songs staan, zijn in april uitgekomen onder de naam ‘The Complete Recordings 0f Hezekiah Procter (1925 – 1930)’. En dat alles is 100% fictie en tegelijk een theatraal eerbetoon aan de vroege Noord Amerikaanse rootsmuziek, medicine shows en vaudeville. Om de show compleet te maken neemt Hezikiah Procter de eveneens de uit Canada afkomstige multi-instrumentalisten van Sheesham and Lotus & Son mee naar EEF. Zo krijgt de Songs From The Heart middag een  meer dan toepasselijke afsluiting.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top