skip to Main Content

Ledebirds

Zo 25.06

Mattias Laga is een muzikant met een bijzondere voorliefde voor verschillende muziekstijlen. Daarnaast is hij de trekker van een sociaal artistiek project over het beleven, maken en organiseren van muziek in Gent, in de wijk Ledeberg. Dat gebeurt door een grote groep bewoners bijeen te verzamelen die via muziek elkaars muziekculturen leren kennen. Uit de naam Ledeberg is zo het orkest ‘De Ledebirds’ ontstaan. Mattias: ,,Zo speelden we al repertoire uit het verre oosten, Anatolië, de Balkan, Oost-Europa, wat ook lokale folk. We werken samen met zangers en zangeressen met roots uit  onder andere Turkije, Slowakije, Bulgarije, Macedonië, Palestina, Iran, Irak en Tunesië.’’

Het optreden van de Ledebirds maakt deel uit van een reeks van vier. Daarin is het orkest versterkt met een aantal muzikanten uit de kring van Nieuwe Zeeuwen, afkomstig uit landen als Syrië, Eritrea en  Oekraïne. Ook drie leden van het voormalig ‘Beukorkest’ sluiten aan. Net als Ledebirds is ook dat orkest samengesteld uit muzikanten met verschillende achtergronden die voor korte periode samenspelen.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top