skip to Main Content

JP & The Seeger Session Band

Vr 23.06

In 1997 werkte Bruce Springsteen mee aan een album dat was opgedragen aan folklegende en protestzanger Pete Seeger. Met een groep muzikanten nam hij een aantal songs op uit het repertoire van Pete Seeger. Daaruit kwam ‘We Shall Overcome’ op het tribute-album ‘Where Have All The Flowers gone’ terecht. Na een aantal jaar luisterde Springsteen de voor dat album opgenomen sessies nog eens terug en besloot zelf een heel Seeger tribute album te maken. Dat verscheen in 2006 met als titel ‘We shall overcome: The Seeger Sessions’, een wereldwijd succes.

De interpretatie van die traditionele folksongs bleef ook niet onopgemerkt in Zeeland. De muziek op dat album en de aanpak van Springsteen inspireerde de Zeeuwse muzikant en liedjesschrijver JP de Klerk. Hij verzamelde in 2008 net als Springsteen een groep muzikanten om in een nieuw soort door Springsteen geïntroduceerde folkabilly-stijl het Seeger repertoire een eigentijdse draai te geven. En ook die 14-koppige JP & The Seeger Sessies sloeg aan tot ver buiten Zeeland. Ruim 300 optredens en optredens in Denemarken, Ierland en Noorwegen waren het gevolg. In 2018 was het na 10 jaar mooi geweest en lonkten nieuwe projecten. Maar na een reünie-concert in Denemarken besloten de bandleden opnieuw met een uitgekiende mix van muziekstijlen door te gaan en er steeds weer een groot feest van te maken. Dat lukte bij de aftrap in De Spot in Middelburg begin dit jaar. De tweede show is exclusief voor EEF. Ook hier kunnen we dus van dichtbij genieten van de 14-koppige band met Ierse folkrock in een fantasievolle americana jas …  en natuurlijk vooral mee feesten.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zaterdag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top