skip to Main Content

Eric Vloeimans & Egbert Derix

Zo 25.06

Met subtiel balanceren tussen jazz, klassiek en pop verstaat trompettist Eric Vloeimans de kunst met klanken beelden op te roepen, emoties te vertolken en je daarmee als luisteraar onderdeel van zijn muziek te maken. Ontroeren, verdiepen: de muziek geeft je het gevoel thuis te komen in een wereld die voor even een schuilplaats is. De stilte, het fluisteren spreekt een rol, evenals het relativeren door met nuances een onbekende weg in te slaan. Natuurlijk ligt de verrassing en het avontuur voor een deel in de muziek die hij uitzoekt of componeert, de mensen met wie hij op het podium staat. Het draait toch altijd om zijn interpretaties en improvisaties. Als het moet kan de muziek ook schuren, knagen en prikkelen, maar ook dan komt het terecht op de juiste plek, alsof het dat was waar je om vroeg. 

Net als in 2019 komt Vloeimans deze keer naar EEF met een pianist. Nu met Egbert Derix, een muzikant die ook niet in hokjes denkt. Een optreden is voor beiden een avontuur met combinaties van eigen composities en improvisaties. “Vanaf het eerste moment dat Eric en ik samen muziek maakten, was er tussen ons een gevoel van vrijheid. Vrijheid van meningsuiting on stage en off stage”, liet Egbert weten. Van het tweetal verscheen vorig jaar het dubbelalbum ‘Gardens of Abundance’. Egbert Derix is naast muzikant ook schrijver en dichter. Een programma waarmee hij ook dit jaar optreedt bij EEF. 

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top