skip to Main Content

Egbert Derix & Marion Vervoort

Zo 25.06

Egbert Derix is pianist, componist, arrangeur en docent aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij is mede-oprichter van het Searing Quartet en studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht. Hij ontving in 2002 op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition voor zijn compositie ‘She isn’t like you’. Egbert speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival en geeft concerten in Europa en de Verenigde Staten. Er verschenen diverse cd’s met daarop vooral eigen werk. Hij werkt samen met musici uit binnen- en buitenland, waaronder Iain Matthews, John Helliwell (Supertramp), Margriet Sjoerdsma, Steve Hogarth (Marillion), Leo Janssen, Fish en Eric Vloeimans. Met die laatste speelt hij ook vanmiddag bij EEF. Maar eerst deelt hij het podium met zangeres Marion Vervoort. Marion is zangeres en liedschrijver. Ze gaat in 2021 een samenwerking aan met componist, pianist en arrangeur Egbert Derix. Samen schrijven ze aan het debuutalbum ‘Nachtvogel’. Een knipoog naar het live-album Nightbird (1996) van één van haar muzikale helden; Eva Cassidy. De teksten worden geschreven in het Limburgs dialect. Voor Marion vertelt muziek dat, wat vaak niet kan worden gezegd. Zang gaat voorbij aan wat woorden duidelijk kunnen maken. Liedjes die raken en met een schilderachtige sfeer.

Van Derix en Vervoort verscheen in 2022 het dubbelalbum ‘Boommassief’ waaraan ook Marion Vervoort meewerkte, net als Huub Stapel. De gedichten die ze hebben getoonzet komen van onder andere Frans Budé, Herman Verweij, Daan Kmiecik, Geert van den Munckhof, Louis Lehmann, en Egbert zelf.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top