skip to Main Content

Douwe Eisenga & Lotte Pen

Zo 25.06

‘OPEN’, het nieuwe album van Douwe Eisenga, is geschreven en opgenomen in de lange maanden waarin de wereld op slot zat. Een album dat zich kenmerkt door verstilling. Maar juist daarin schuilt de kracht van de muziek die Douwe Eisenga schrijft en uitvoert. Het dwingt om mee te gaan in de spanning die hij in de composities opbouwt. Muziek met een poëtisch karakter waarin verhalen huizen die de verbeelding voeden. 

Saxofoniste Lotte Pen staat voor een nieuwe generatie klassieke musici en maakt elektronische neo-classical om bij stil te staan. Lotte speelde in concertzalen in Tokio, Sint Petersburg, Jakarta en New York. Voordat ze met een aantal bands en projecten meedeed, volgde ze een klassieke conservatoriumopleiding die ze als bijzonder inspirerend heeft ervaren – ‘zeker als je het over componisten als Steve Reich, Debussy of David Lang hebt’ – maar ook als beperkend: ‘wat ik leerde van pop is de vrijheid die je daar kunt omarmen, dat je niet de verantwoordelijkheid hebt om te voldoen aan de ongeschreven wetten van klassiek.’ In 2022 kwam haar debuutalbum Pelgrim uit.

Van beide muzikanten komt bij EEF eigen werk aan bod. Samen wijden ze zich ook aan de composities van de Duitse middeleeuwse componist Hildegard von Bingen (1098 – 1179). 

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zaterdag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top