skip to Main Content

Congo Square

Vr 10.06

Congo Square is een project van de Jeugdtheaterschool Zeeland, in het teken van 150 jaar afschaffing slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Een groep diverse jongeren uit Zeeland vertelt over hoe de slavernij en de afschaffing daarvan nog steeds effect heeft op hun persoonlijke leven. Deze persoonlijke verhalen tonen ze in de vorm van theater, dans, muziek en/of spoken word – poëzie. 

Het initiatief van dit project komt van acteur en theatermaker Marcos Valster Da Costa Ferreira. Hij speelde al eerder een theatersolo over dit thema, waarmee hij ook langs Zeeuwse scholen toerde. Op dit moment speelt hij in ‘KOSMOS’ een coproductie van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht. Marcos maakt graag theater voor jongeren en/of met jongeren. Bij die voorstellingen staan maatschappelijke thema’s centraal en werkt hij het liefst vanuit persoonlijke verhalen van jongeren en van zichzelf. Samen met Choreograaf Jewel Jammah Riemens en een aantal jonge performers maakt hij deze bijzondere voorstelling. In samenwerking met de ZB, de Kunstbende, het ADB, Keti Koti en Pop aan Zee. 

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top