skip to Main Content

Artvark & Nyk de Vries

Vr 23.06

Muziek en poëzie komen op een bijzondere manier samen als dichter en schrijver Nyk de Vries zijn teksten voordraagt terwijl jazz saxofoonkwartet Artvark de woorden inkleurt. Een performance concert waarbij de poëzie beurtelings uit muziek en uit woorden komen. Zo’n ontmoeting van twee kunstvormen tart de verbeelding. Voor de één is het een introductie in de hedendaagse jazz, voor de ander een kennismaking met de impact van woorden, verhalen en ‘spoken word’. Het is een concert van loslaten en omarmen. De Friese dichter, schrijver en performer Nyk de Vries was al eens te gast bij EEF. Hij is de dichter die graag voordraagt op het podium. Zijn gedichten en verhalen verlangen naar beweging, ritme en een lichaam dat kan onderstrepen. Artvark is een saxofoon kwartet dat graag confrontaties aangaat. Soms intiem en soms akoestisch, muziek als een droom, dan weer spetterend en panisch op zoek naar stilte als het happen naar adem. ‘Tegelijkertijd’ (Tagelyk) is meer dan een toepasselijke benaming voor het programma dat ze bij EEF opvoeren. Een show waarin de muziek en woorden wonderbaarlijk samensmelten.

Artvark Saxophone Quartet bestaat uit Rolf Delfos (alto sax), Bart Wirtz (alto sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (baritone sax).

Nyk de Vries is tweetalig literair performer, (proza)dichter en schrijver. Hij treedt bij EEF op zaterdag op met zijn ‘Asman’ programma, een samengaan van beeld en woord.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zaterdag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top