skip to Main Content
Nog meer avontuur op EEF!
EEF is een festival van verwondering, verrassing en ontmoeting. Daar past ook de ontmoeting bij met Nieuwe Zeeuwen en hun cultuur. Mensen uit Syrië, Afghanistan, Koerdistan, Eritrea en Oekraïne bijvoorbeeld.
Met steun van het VSB-fonds en hulp van COA Zeeland mogen wij zondag 25 juni meer dan 100 Nieuwe Zeeuwen op ons festival ontvangen en hebben we speciaal voor EEF vorige week twee fantastische bands bij elkaar kunnen brengen. Zondag treden ze op in de extra last-minute-mini-EEF-tent.
Van 16:00 tot 16.45 uur maken Micheale, Abraham, Helen en Henog er een Eritrees feestje van!
Van 17.30 tot 18.15 uur hoor je ‘Rare Klanken: een zinderende mix van westerse en oriëntaalse muziek door Khalil, Geros, Jangin en Farj.

O.a.Nynke Laverman, de Toegift, Wendy McNeill maken line-up EEF 2023 compleet
Eindeloos Eiland Festival (EEF) heeft de volledige line-up voor 2023 bekendgemaakt en belooft een weekend vol muziek, kunst en cultuur voor alle leeftijden. Het festival vindt plaats van 23 t/m 25 juni op de Vliethoeve in Kortgene, Noord-Beveland.

Op vrijdag 23 juni trapt het festival af met feestelijke bands als het Zeeuwse JP & the Seeger Session Band, folkband The Sunshine Cleaners en blues band The Reverend Peyton’s Big Damn Band. Ook kunnen festivalgangers genieten van een bijzondere samenwerking tussen saxofoonkwartet Artvark en dichter Nyk de Vries en meezingen met Ilse’s Singalong

Op zaterdag 24 juni biedt EEF ruimte aan zowel gevestigde namen als jong talent. Zo zijn er optredens van de Zeeuwse belofte De Toegift, de talentvolle Rosann, de Vlaamse sing-songwriter Porcelain id, sing-songwriter Wendy McNeill, de Franse countryzanger Baptiste W. Hamon, het sfeervolle duo Donna Blue, zangeres en spoken word artist Nynke Laverman en de klassiek geschoolde Marieke Brokamp en Inti de Maet. Ook het Zeeuws Jeugdorkest zal deze dag van zich laten horen met nieuw jong talent. 

Op zondag 25 juni sluit EEF het festival in stijl af met Douwe Eisenga en Lotte Penn, trompettist Eric Vloeimans met pianist Egbert Derix, het EEF saxofoonkwartet en de Noord-Bevelandse fietstour van Liza van Brakel eindigt bij EEF. Ook is er voor het eerst sinds corona weer een nieuwe editie van Songs from the Heart met als speciale afsluiter de Amerikaanse Hezekiah Procter en een eerbetoon aan de overleden Doc Watson

Het volledige programma vind je hier

EEF is voor alle leeftijden


Tijdens het festival is er veel vermaak op het festival voor alle leeftijden. Er zijn ouderwetse games zoals de flipperkast van Jeu d’un Erepel, Spookhuisje en Cakewalk. Bezoekers kunnen verder deelnemen aan een theatrale filmquiz of genieten van verrassend straattheater.

Nieuws

Nieuw logo voor EEF
Het logo van EEF is in een nieuw fris jasje gestoken. Ontwerper Marieke van der Perk kreeg bij haar opdracht een aantal begrippen mee: groen, aards, natuur, muziek, dans, genieten en verwonderen. Het resultaat is een fris en eigentijds logo dat perfect past bij de sfeer van het festival. Marieke van der Perk is eigenaar van Monotypes en ontwerpt huisstijlen, boekontwerpen en letterpress.

Bezig Blijven
Een jaarwisseling is altijd een mooi moment om iets af te sluiten en met frisse moed en een schone lei verder te gaan. Met dat gevoel stapt ook de EEF club 2023 in. Je neemt iets mee dat inspireert en energie bezorgt. Maar je laat ook iets achter en zet ergens een streep onder. Eigenlijk heb je daar niet per sé een jaarwisseling voor nodig, sterker nog  … een cultureel programma dat is gebaseerd op verwondering en verbeelding kan ogen openen, ook voor nieuwe inspiratie zorgen en doet je stilstaan bij onvermoede mogelijkheden. Het klinkt wat hoogdravend, maar dat is toch waar we met iedere EEF samen aan werken. Een mooie belevenis die bijblijft als een vrolijke droom waar je met een glimlach aan terug kan denken.

EEF ZOEKT …
Na de Herfst-EEF 2021 en de afgelopen juni editie meldden zich weer nieuwe vrijwilligers. Mooi, ook in dat opzicht heeft EEF iets te bieden. Samen werken aan een voor Noord-Beveland en Zeeland uniek festival geeft voldoening. En je leert een leuke club mensen kennen. Daarvoor heeft het EEF-bestuur een nieuwe organisatiestructuur opgezet om iedereen die meedoet ondersteuning te kunnen bieden. Ook is er inzicht in specifieke taken in zowel bestuur, kerngroep als voor helpende handen tijdens de festivaldagen. Enthousiasme staat voorop, maar wensen en expertise tellen ook. Wie zich aansluit krijgt de plek die gewenst is en die past!  Op de website www.eeffestival.nl lees je meer en een manier om je aan te melden. Om het ook dit jaar weer ‘rond’ te krijgen zijn zeker nog extra vrijwilligers nodig.

Posters en flyers rondbrengen, bezoekers ontvangen en wegwijs maken, meehelpen bij het opbouwen, al een paar keer in de maanden vooraf in het terrein werken … of actief meedenken met de organisatie, visie en missie. Iedereen is welkom!

Stuur een mail naar vrijwilliger@eeffestival.nl met naam woonplaats, telefoonnummer.  Geef aan of waar je interesse(s) liggen om mee te doen.

A. Meedenkers in algemeen bestuur bij een van de EEF taken
Meedenken en taken oppakken in de kerngroep die een aantal keren in februari, maart, april en mei bij elkaar komt.

B. Helpende handen
Samen met anderen ‘klussen verrichten bij opbouw en inrichting. Alle handen zijn welkom! Benieuwd wanneer je kan helpen

Dat kan op …

  1. Een week-end in de periode in juni, vooraf gaande aan de festivaldagen. Helpen bij de opbouw en inrichting van het terrein (zaterdag 3 en/of 10 juni zaterdag
  2. Kunt helpen op de dagen (alle of 1 of 2) van het festival: 23,24 en 25 juni 2023)
  3. Een of meer dagen/dagdelen de week na het festival 26 t/m 30 juni en/of zaterdag 1 juli.

 

EEF editie 8 – 23, 24 en 25 juni 2023
Er kwam heel wat voor kijken om de weg naar een nieuwe EEF-editie echt in te kunnen slaan. De Herfst EEF – net voor de laatste corona lockdown in 2021 – en direct daarna opladen voor weer een driedaagse juni EEF in 2022 vereisten een ongekende inspanning. Het was aanpoten en vooral de moed er in houden. Corona had ook in festivalland sporen achter gelaten. Dat we met EEF iets bijzonders hadden opgebouwd was tot buiten Zeeland al wel doorgedrongen. ‘Het Oerol van het Zuiden’ lazen we ergens … beetje overdreven, maar klinkt als een inspirerende waardering en geeft energie om door te gaan. Inmiddels staat er een nieuwe EEF organisatie klaar om bezoekers op 23, 24 en 25 juni 2023 op het nieuwe Vliethoeve terrein bij Kortgene en Geersdijk een eindeloos mooi en uniek festival te laten beleven.

Tickets

Weekend

57,50 euro

Vr 23 juni

19,- euro

Za 24 juni

25,- euro

Zo 25 juni

22,50 euro

Drie dagen genieten en verwonderen met veel muziek, dans, theater en film. Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni 2023 in Kortgene.

Back To Top