EGBERT DERIX & MARION VERVOORT

Egbert Derix is pianist, componist, arrangeur en docent aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij is medeoprichter van het Searing Quartet en studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht. Hij ontving in 2002 op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition voor zijn compositie ‘She isn’t like you’. Egbert speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival en geeft concerten in Europa en de Verenigde Staten. Er verschenen diverse cd’s met daarop vooral eigen werk. Hij werkt samen met musici uit binnen- en buitenland, waaronder Iain Matthews, John Helliwell (Supertramp), Margriet Sjoerdsma, Steve Hogarth (Marillion), Leo Janssen, Fish en Eric Vloeimans. Met die laatste speelt hij ook vanmiddag bij EEF.

Maar eerst deelt hij het podium met zangeres Marion Steeghs. Marion is zangeres en liedschrijver. Ze gaat in 2021 een samenwerking aan met componist, pianist en arrangeur Egbert Derix. Samen schrijven ze aan het debuutalbum ‘Nachtvogel’. Een knipoog naar het live-album Nightbird (1996) van één van haar muzikale helden; Eva Cassidy. De teksten worden geschreven in het Limburgs dialect. Voor Marion vertelt muziek dat, wat vaak niet kan worden gezegd. Zang gaat voorbij aan wat woorden duidelijk kunnen maken. Liedjes die raken en met een schilderachtige sfeer. 

Van Derix en Steeghs verscheen in 2022 het dubbelalbum ‘Boommassief’ waaraan ook Marion Steeghs meewerkte, net als Huub Stapel. De gedichten die ze hebben getoonzet komen van onder andere Frans Budé, Herman Verweij, Daan Kmiecik, Geert van den Munckhof, Louis Lehmann, en Egbert zelf.  

Tijd en plaats

editie 2023; zondag 25