FLAMENCOLORES

TOCÁME is een hedendaagse flamencovoorstelling over aanraking, gevoel en begroetingen.  

Twee dansers gaan op zoek naar de afstand tot elkaar en het verlangen om de ander aan te raken; met handen en armen, torso’s die elkaar ontmoeten, voeten die communiceren door middel van ritme. Hoe raak je elkaar aan? Hoe voelt een aanraking? Of hoe vermijd je juist aangeraakt te worden? Wat voor een sensatie geeft het als je elkaar begroet met een knuffel of een hand of een elleboog? 

Flamenco heeft een groot scala aan (klank)kleuren. De contrasten en diversiteit hierin vormen de voorstelling. Flamenco is vuur en passie en een dialoog muzikanten, dansers en publiek. Een verhaal, schurend, explosief, innemend en gehuld in schoonheid.  Zondagmiddag bij EEF in 2 vurige delen. 

Jessica Achten – Danseres/choreograaf  

Erminia Fernández Córdoba – zangeres 

Esteban Murillo – Zanger 

Tijn van der Sanden – Gitarist 

Arturo Rámon – Gitarist 

Udo Demandt – percussionist 

Tijd en plaats

editie 2023; zondag 25